About World Smart College - WSC

World Smart College

World Smart College Taal

Talenten zichtbaar maken van "onzichtbaar talent"

World Smart College Taal (WSC Taal) is een competentiegericht educatie- en taaltraject van zeven maanden waarbij de deelnemers hun sociale en werknemersvaardigheden kunnen ontwikkelen en vergroten. Hiermee bereiden ze zich goed voor op de Nederlandse arbeidsmarkt en kunnen bedrijven en organisaties van hun kant weer volop gebruikmaken van deze unieke talenten.

Wat houdt het programma van WSC Taal in?

Wij zien dat veel migranten onder aan de sociale ladder beginnen na aankomst in Nederland. Zij zijn vaak hoog opgeleid, maar omdat zij de Nederlandse taal nog niet beheersen, participeren zij niet in het sociale leven en op de arbeidsmarkt. Hierdoor raken zij in een isolement en blijven hun talenten onbenut en onzichtbaar.

World Smart College wil deze groep ondersteunen en begeleiden naar een betere toekomst. Wij bieden een uniek en innovatief programma World Smart College Taal aan waarin deze talentvolle migranten hun talenten kunnen ontwikkelen, hun competenties kunnen vergroten en waar ze zich goed kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. In samenwerking met het bedrijfsleven, gemeente en hoge scholen bieden wij een vruchtbare omgeving waar zij de Nederlandse taal kunnen leren en oefenen in de praktijk en hun sociale en werknemersvaardigheden kunnen ontwikkelen. Onder begeleiding van professionals leren zij kennis en vaardigheden die zij meteen in de praktijk brengen. In teams werken ze met elkaar samen om sociale programma's te ontwikkelen voor diverse projecten. Hierdoor krijgen zij weer de kans om hun talenten te gebruiken en zichtbaar te maken. Elke deelnemer binnen WSC Taal maakt zijn of haar eigen talent nog eens extra zichtbaar via de digitale media. Zo vergroot de kans van slagen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Wilt u meer informatie hebben over het programma van WSC Taal, vul dan ons contactformulier in.

Share