2014-Aliaksandra Fedarenchyk IMG 2147-250X250Aliaksandra Fedarenchyk is in Wit-Rusland geboren en getogen. Afgestudeerd in 2004 in milieubeheer. Haar loopbaan begon als statistisch medewerker bij een wetenschappelijk onderzoeks centrum, daarna heeft zij als inspecteur milieuwetten gewerkt. In 2007 begon zij als beleidsambtenaar bij het Ministerie van milieu (Wit-Rusland), waar zij promoveerde tot consulent milieubeheer. In 2011 voor haar partner naar nederland gekomen.

In februari 2013 diploma NT2 gehaald. Aliaksandra is georganseerd nauwkeuring en ijverig met passie om te leren en met het sterke verlangen aan de slag te gaan.

WSC TAAL is voor haar een bijzondere mogeljikheid om door verbetering van het nederlandse taal niveau en ontwikkeling van vaardigheden haar zelfvertrouwen te verhogen en een waardige plek in de arbeidsmarkt te kunnen bekleden.

Aura Maria CardenasAura Maria Cardenas, afkomstig uit Colombia en 13 jaar Bonaire gewoond. Opgeleid aan de Autonoma Universiteit de Colombia als systeem ingenieur (ICT). Als systeem ingenieur (Unix, Windows Server 2008, Oracle, Novell, ect.) 20 jaar ervaring bij bedrijven en Columbia zowel in Bonaire als in Columbia.

In verschillende functies zoals systeem ingenieur prjectleider, applicatiebeheerder, automatiseringsspecialist, systeembeheerder en netwerkbeheerder. In 2011 naar Nederland gekomen om te werken als programmeur bij Mail Poind via Purmerrend.

Doe mee aan de WSCTaal om mijn professionele netwerk te vergroten en beter Nederlands te leren.

Bjorn van DijkIk ben Bjorn van Dijk en ik ben geboren en getogen in Nederland. Door verschillende uiteenlopende studies heb ik veel kennis en verscheidende gebieden opgedaan, maar door privé-omstandigheden heb ik geen diploma kunnen bemachtigen.

Diverse banen in verscheidene sectoren heb ik gehad, echter lag daar mijn passie niet en kwamen mijn competanties niet tot hun recht. Werken met computers en een baan met verantwoordelijkheden is waar mijn hart ligt.

Ik ben van nature een doorzetter, harde werker, zeer collegiaal en een snelle leerling, daarnaast spreek ik Engels op hoog niveau. Bij ICT ligt van jongs af aan mijn passie en dit is mijn moment om er meer kennis in op te doen.

Charilaos Loisios

Charilaos Loisios. Ik ben in Athene geboren en getogen. Goudsmid is mijn eerste beroep en ik heb het ongeveer zeven jaar uitgeoefend. Ook heb ik een diploma goudsmid technicus gehaald. Na deze periode ben ik naar Corfu (Griekenland) verhuist om ongeveer negen jaren als allround medewerker in een hotel te werken. Bediening, achter de bar, receptie en toezicht waren een paar van mijn taken. 

Vervolgens ben ik naar Amsterdam gekomen om samen bij mijn Nederlandse vriendin te wonen, familie te stichten en een nieuwe leven op te bouwen. Ik heb inmiddels het diploma Nederlandse taal NT2 gehaald, een jaar bij de HEMA gewerkt en nu ben ik een student van World smart College.

Ik ben een gitarist/composer en ik heb mijn eigen album/cd gemaakt. Ik treed op in het hele land met mijn band en ik maak plannen voor toekomstige projecten.

2014-IMG Cristiane-MendonçaMijn naam is Cristiane Mendonça en ik kom uit Brazilië. Ik heb Diëtiek bij de universiteit gestudeerd. Vervolgens heb ik MBA in Human Resources gedaan. Ik heb 10 jaar bij de Federale Braziliaanse Bank gewerkt. Daar ben ik in verschillende functies werkzaam geweest. Sinds 2011 ben ik getrouwd met een Nederlandse man, daarom ben ik naar Nederland gekomen. 

Ik ben “easy going”, behulpzaam en ik kan me makkelijk aanpassen aan verschillende plaatsen en situaties. 

Bij World Smart College wil ik mijn Nederlands verbeteren en meer leren om een leuk baan te kunnen vinden.

Don ChanMijn naam is Don Chan geboren in Taishan. Ik heb de opleiding bedrijfsadministratie gevolgd. Twee jaren op het vrije kunst academy gezeten. Een paar maanden in DWI Keramiek gewerkt.

Volg momenteel de cursus Financiel and Cost Accounting. Ik wil graag mijn communicatievaardigheden verbeteren. Het is geweldig dat dit college al in het begin flexibel, zorgzaam en intensief is. Ik hoop dat dit meehelpt aan mijn zoektocht naar creatief werk.

Een excellent begin en basis is het halve werk.

Dorota Rog

Dorota Rog, in Polen geboren. Afgestudeerd aan de universiteit van Silezie en haar master diploma Franse taal en letterkunde behaald. Na haar studie o.a als secretaresse en vertaler frans en engels gewerkt.

Ondertussen een intesieve boekhoudcursus gedaan en 13 jaar als office manager en vertaler gewerkt. In 2010 naar Nederland, Amsterdam vehuisd en 2 jaar later zelfstandig begonnen te werken als taaldocent en vertaler. In april 2013 haar diploma NT2  gehaald

Dorota's levensmotto is, dat men nooit te oud is om te leren en ze beschouwt het WSC TAAL project als een volgende stap om haar Professionel vaardigheden te verbeteren.

Fatima Zohra AcherratMijn naam is Fatima Zohra Acherrat. Ik heb in Marokko rechten gestudeerd en een opleiding gevolgd om een leerkracht te worden. Daarna heb ik twee jaar les gegeven op basisschool aan kinderen in Marokko.

Ik heb Nederlandse les gevolgd en niveau 2 gehaald bij ROC. Daarnaast heb ik NT2- training gedaan en mijn certificaat behaald. Ik werk sinds 1998 als ondernemer.

Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan op de basisschool waardoor ik veel ervaring heb in het onderwijs. Ook veel vrijwilligerswerk gedaan bij het vrouwencentrum zoals activiteiten en feestjes organiseren voor kinderen.

Francisco Andrade da SilvaFrancisco Da Silva, Braziliaans van orgine en woont sinds november 2009 in Amsterdam, Nederland.

Afgestudeerd maitre d´hotel en begeleider evenementen aan SENAC (vergelijkbaar met ROC) te Sao Paulo, Brazilié. Sinds 1999 heeft hij gewerkt  als evenementenbegeleider voor Idealizer & Communication te Rio de Jainero en Campim Sonto Evenementen te Sau Paulo. Hij heeft 8 keer een groot evenement van FISPAL Technologie uitgevoerd als begeleider in Sau Paulo, te Brazilië. Bij deze evenementen komen ongeveer 1500 deelnemers. Ook heeft hij bij grote feesten en festivals gewerkt.

Nu zit hij bij World Smart College Taal - VAHW bij IBM in Amsterdam en volgt de cursus Digitale Media en Eventmanagement om hier in Nederland te kunnen werken, contact met andere mensen maken en zijn Nederlandse taal te verbeteren.

Gabriella Sacco

Ik ben theatermaker en festivalorganisator. Ik heb altijd mijn theaterpraktijk gefinancieerd door te werken in de culturele sector.

Na mijn universitaire opleiding in prehistorische archeologie, heb ik 10 jaar als Engelse taalexpert in middelbare scholen gewerkt. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de organisatie van evenementen en reizen bij een stichting voor de studie van oude Indiase cultuur.

Ik spreek Italiaans, Engels, Nederlands, Frans, Spaans en werk als vertaalster voor commerciële en culturele projecten. Ook geef ik online trainingen voor mondelinge communicatie in het Engels als vreemde taal.
Ik ben co-director van het festival Magfest in samenwerking met het internationale netwerk van vrouwen in het hedendaagse theater, The Magdalena Project.

Go to top