Blog

Verborgen talenten worden zichtbaar van onze deelnemers. Ook Bianca Handoko, klantmanager DWI, ziet van dichtbij hoe wegen open gaan voor Amsterdammers die al een tijd langs de zijlijn staan.


BiancaHandoko

Bianca Handoko: “Ik ben zo trots dat ik de mogelijkheid krijg om mijn energie, inspiratie en creativiteit in te zetten voor de stad en haar bewoners. Ik werk als klantmanager voor Amsterdammers die al een tijd langs de zijlijn hebben gestaan. Met inzet van de teams ‘Educatie en Inburgering’ (E&I) en ‘Niet uitkeringsgerechtigden’ (NUG) gaan nieuwe wegen voor hen open. En worden hun verborgen talenten zichtbaar.”

Taalbarriere

“Een voorbeeld: in het World Smart College werkt de gemeente samen met IBM, Cisco en de Hogeschool van Amsterdam om hoogopgeleide vrouwen met een taalbarrière verder te helpen. 47 mensen uit alle landen van de wereld, die hier gekomen zijn door liefde of oorlog, krijgen met hulp van Europees en gemeentelijk geld kansen. De deelnemers krijgen trainingen projectmanagement, eventmanagement, ICT. Tevens arbeidsmarktoriëntatie en loopbaancoaching. NUG is hier uniek in: dat het geld van het Europees Sociaal Fonds gebruikt voor verborgen talenten.”

Trots

“Binnen zes maanden zijn deze mensen zo gegroeid, ze hebben hun kansen gegrepen. Bij het eindfeest waren 35 mensen die al een stage, een baan of een opleiding hadden gevonden. Ik ben trots op allemaal.

Wie me het meest bijblijft is een vrouwelijke architect. Zij kwam als vluchteling uit Afghanistan studeerde af in Duitsland. Als architect vond zij geen werk. Ze heeft tijdens het traject andere talenten ontdekt, en is nu aan het werk als ICT’er. Ik zie dat zij en haar gezin opbloeien, echt een mijlpaal voor mij.”

 

 

Share