In januari 2014 is World Smart College Taal van start gegaan. Dit educatieprogramma is voortgekomen uit World Smart College. Dit programma richt zich net als WSC op het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt, met de nadruk op taalontwikkeling. De deelnemers van dit programma bestaan grotendeels uit hoogopgeleide mannen en vrouwen uit de hele wereld, met een achterstand in de Nederlandse taal. Verder worden er persoonlijke en computervaardigheden ontwikkeld.

Om het geleerde in praktijk te brengen, worden tijdens het programma cursisten verdeeld in vier projectgroepen. Iedere projectgroep krijgt een 'captain', een die zijn of haar sporen verdiend heeft in het bedrijfsleven. De deelnemers worden begeleid in het opzetten en het uitvoeren van een kortlopend project van circa zes maanden.

Deze projecten dienen meerdere doelen: enerzijds krijgen de deelnemers praktische ervaring met het vakgebeid project management, digitale media en evenmanagement of basis ICT, anderszijds is het een gelegenheid voor de Stichting VAHW om haar reikwijdte te vergroten.

De projecten tijdens WSC Taal zijn: WSC KIDS3 kids

  • Herwaarding diploma's

     Dit project richt zich op hoogopgeleide buitenlanders om hen te begeleiden en te informeren bij het herwaarderen van hun diploma.  

  • WSC4Kids

    Dit project richt zich op de creatieve talentontwikkeling van kinderen waarbij techniek, computervaardigheden en spel een belangrijke component zijn.

  • Women In Technology

      Dit project richt zich op het ontwikkelen van een app voor vrouwen in de ICT.

  • Purpose for Company

      Dit project richt zich op het nuttig en zinvol gebruiken van leegstaande kantoorruimten. Deze worden ingericht met moestuinen, die groente en fruit opleveren.

 

Share