Een internationale ontmoeting van smaaksensaties

Heerlijke geuren komen uit de overlegkamer bij IBM. Een tafel vol schalen met tongstrelende gerechten uit de hele wereld. Onze deelnemers van World Smart College Taal hebben gerechten die in hun eigen land favoriet zijn, zelf bereid en meegenomen om elkaar en de gasten te verwennen. Menig sterrenkok zou jaloers zijn op zo’n gevarieerde en verrassende keuken: van zoet tot hartig, van zacht tot pittig, van kruidig tot kleurrijk. Wat een feest ook voor het oog!

DSC00758  DSC00716

De paaslunch is ook een moment van bezinning. Even alles vergeten en samenzijn met elkaar. Tijdens het eten werden er verhalen verteld: Weet u dat tweede paasdag in Egypte een multicultureel voorjaarsfeest “Shem El -Nessim” is? Ieder jaar op tweede paasdag trekken alle Egyptenaren, moslim of christen, naar de oevers van de Nijl om de lente al picknickend te verwelkomen. Shem El-Nessim staat los van religies en stamt al uit de tijd van farao’s. Volgens de oude Egyptenaren vertegenwoordigde dit het begin van de schepping. Het stamt af van Shamo wat vernieuwing van het leven betekent. Later is dit feest gekoppeld aan Pasen. Tegenwoordig beschouwen veel Egyptenaren dit voorjaarsfeest als een uiting van verbroedering tussen moslims en christenen.

Tijdens deze gezellige paaslunch wordt snel duidelijk dat niet alleen taal mensen met elkaar verbindt, maar dat eten en feesten ook een sterke verbindende factor is!

DSC00792  DSC00799

Share